Белият дом представи днес картата на израелската и бъдещата палестинска

...
Белият дом представи днес картата на израелската и бъдещата палестинска
Коментари Харесай

Тръмп показа карта, илюстрираща предложенията му в мирния план

Белият дом показа през днешния ден картата на израелската и бъдещата палестинска страни , съобщи Франс прес. Самият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп пък разгласява картата в акаунта си в Туитър, добавя ДПА.

" Всички мюсюлмани, чиито планове са мирни, ще бъдат добре пристигнали, с цел да посетят и да се молят в джамията Ал Акса ", прецизира текстът към картата, туитната от Тръмп. Джамията Ал Акса е третото свято място за исляма и е в Старата част на Ерусалим, напомня Франс прес.

Картата демонстрира, че палестински надзор ще има върху някои елементи на Западния бряг, само че той ще бъде изцяло заобиколен от Израел, като ще има пътища за достъп до Йордания, прибавя ДПА.

This is what a future State of Palestine can look like, with a capital in parts of East Jerusalem.
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump)

Еврейски селища на Западния бряг ще попаднат под израелски надзор , както и цялата котловина на река Йордан, отбелязва ДПА.

Територия, южно от Газа, в пустинята Негев, ще бъде трансферирана под палестински надзор. Ще има тунел, свързващ линията Газа със Западния бряг.-->

Белият дом увери през днешния ден, че проектът на Тръмп за мир сред израелците и палестинците предлага една демилитаризирана палестинска страна , която да живее в мир с Израел, съобщи Франс прес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР