Белият дом представи днес икономическия раздел на дългоочаквания американски план

...
Белият дом представи днес икономическия раздел на дългоочаквания американски план
Коментари Харесай

Планът на САЩ за мир между Израел и Палестина: инвестиции за 50 млрд. долара

Белият дом показа през днешния ден икономическия раздел на дълго чакания американски проект за мир сред Израел и палестинците, именуван от Съединени американски щати "сделката на века ", съобщи Асошиейтед прес.

Планът съдържа апел за вложения от 50 милиарда $ за инфраструктурни планове на Западния бряг, в Газа и прилежащите страни.

Една от задачите на проекта е да се реформира палестинската стопанска система, която да се обвърже с стопанските системи на прилежащите страни, с цел да се привлекат вложения и да се усили двойно брутният вътрешен артикул за 10 години.

Белият дом оповестява за първи път елементи за проекта.

Предложеният проект за стопанската система бе оповестен преди двудневната конференция, отдадена на него, която ще се състои във вторник и сряда идната седмица в Бахрейн. Засега и конференцията, и проектът са посрещани прекомерно скептично, а палестинците намерено се опълчват на американските оферти.

На конференцията в Бахрейн, наречена "Мир за разцвет ", няма да бъдат публично показани нито Израел, нито палестинците. Тя ще протече в конюнктура на мощно напрежение в Близкия изток поради Иран. Очакванията за резултатите от нея са лимитирани, защото няма да се разискват никакви политически детайли, които са решаващи за споразумяване на спора, прибавя АП.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР