Белият дом потвърди, че Украйна използва американски касетъчни бомби срещу

...
Белият дом потвърди, че Украйна използва американски касетъчни бомби срещу
Коментари Харесай

Белият дом: Киев използва ефективно касетъчните бомби

Белият дом удостовери, че Украйна употребява американски касетъчни бомби против съветските сили в страната. Говорителят по въпросите на националната сигурност Джон Кърби съобщи, че съгласно първичните мнения те се употребяват " дейно " по съветските отбранителни позиции и интервенции. От Белия дом също предизвестиха, че съветските военни се приготвят за възможни набези против цивилен плавателни съдове в Черно море.
Получихме първични мнения от украинците и те ги употребяват много дейно. От понеделник насам Русия нанася удари и бомбардира украински пристанищни градове, като унищожава селскостопанска инфраструктура и към 60 000 тона зърно.
Джон Кърби, представител по въпросите на сигурността на Съединени американски щати

При ударите са убити минимум двама души в Одеса. В близкия град Николаев, който се намира покрай Черно море, бяха ранени минимум 19 души, в това число едно дете, оповестиха украинските управляващи. В своето вечерно послание президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че Русия е изстреляла 70 ракети и съвсем 90 дрона с експлозиви, ориентирани най-вече към южните градове. Той добави, че качествата за противовъздушна защита на Украйна към момента не са задоволителни, с цел да защитят цялото въздушно пространство на страната.
Войниците ни съумяха да смъкват някои от вражеските ракети и дронове. Но за жалост потенциалът на украинската противовъздушна защита към момента не е задоволителен, с цел да отбрани цялото украинско небе. Също по този начин бих желал да благодаря на няколко страни, които стегнаха глобите против субектите, които по един или различен метод оказват помощ на Русия да води тази нечовешка експанзия. Благодаря на Съединените щати, Канада и страните от Европейския съюз.
Володимир Зеленски - президент на Украйна

В края на обръщението си Зеленски съобщи, че е разговарял с министър-председателя на Етиопия Абий Ахмед по отношение на опасността от апетит вследствие на отдръпването на Русия от договорката за черноморско зърно. Той добави, че през последната година Украйна е изпратила близо 300 хиляди тона хранителни артикули.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР