Белият дом планира да използва парите за бедствия, за да

...
Белият дом планира да използва парите за бедствия, за да
Коментари Харесай

Белият дом щял да строи стената по мексиканската граница с пари за бедствия

Белият дом възнамерява да употребява парите за бедствия, с цел да построи стена по границата с Мексико. Това написа авторитетният американски вестник The Washington Post, представен от " Фокус ".
Белият дом стартира подготовката за оповестяване на национално изключително състояние, с цел да построи граничната стена, желана от президента Тръмп. Този ход ще провокира стихия измежду опозицията в Конгреса, както и правосъдни каузи, само че той може да проправи пътя за завършек на трите седмици блокаж.
Администрацията е хвърлила око на неизползваните средства в бюджета на Армейския строителен корпус, по-специално Закона за разноските за бедствия, признат от Конгреса предходната година, който включва 13,9 милиарда $, само че не е изразходван за планове за строителни работи, обявиха два самостоятелни източника на изданието.
Тръмп упорства Армейския строителен корпус да дефинира какъв брой бързо могат да бъдат подписани контракти и дали строителството може да стартира в границите на 45 дни, съгласно един от източниците,говорили при изискване за анонимност..
Списъкът включва десетки планове за надзор на наводненията в региони, наранени от неотдавнашни естествени бедствия, в това число крайбрежието на Тексас, залято от урагана " Харви " и елементи от Пуерто Рико, потърпевши от урагана „ Мария “. Бюджетът за военното строителство също се преглежда като евентуален източник за неизразходвани средства, като там са налични милиарди евентуални средства.
Около 800 000 федерални служащи са на път да пропуснат първите си заплати, откогато бе спряно финансирането на държавното управление на 22 декември и проблемите, които засегнаха национални паркове, процесите на ревизия на храни и други федерални служби се умножават.
Сенатът единомислещо одобри законодателство в четвъртък, което ще подсигурява възнаграждение на федералните служащи със задна дата, откакто финансовата обсада завърши, макар че хиляди държавни контрагенти може в никакъв случай да не могат да възстановят загубите си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР