Белият Дом отново обвини Русия и нахлуването ѝ в Украйна

...
Белият Дом отново обвини Русия и нахлуването ѝ в Украйна
Коментари Харесай

Джо Байдън обвини Русия за цените на горивото в САЩ

Белият Дом още веднъж упрекна Русия и нахлуването ѝ в Украйна за нарастването на цените на бензина в Съединени американски щати, до момента в който президентът на страната Джо Байдън натиска Конгреса да анулира федералния налог върху бензина, написа американската редакция на Politico.

И Байдън, и министърът на енергетиката Дженифър Гранхолм признаха в сряда, че данъчна почивка върху горивата сама по себе си няма да е задоволителна, с цел да противодейства на силите, повишаващи цените, само че го показаха като значима стъпка в продължаващия развой за подкрепяне на американските консуматори, защото доставките на нефт са лимитирани.

„ Можехме да си затворим очите за убийствените способи на Путин “, сподели Байдън в къса тирада в Белия дом, имайки поради президента на Русия Владимир Путин. „ Цената на горивото не би се повишила толкоз, колкото е в този момент. Вярвам, че това би било погрешно”.

Президентът направи контрастност сред двупартийната поддръжка за Украйна и рецензии към администрацията му за покачващите се цени на горивата. Администрацията му е изправена пред възходящо отрицание поради съвсем рекордните равнища на инфлация.

„ Искате да кажете, че избираме да имаме по-ниски цени на бензина в Америка и стоманения пестник на Путин в Европа? “ сподели Байдън. “Не имам вяра в това”.

Байдън изиска петролните компании да усилят потенциала за пречистване и да трансферират „ всяка стотинка “ от спестяванията си от препоръчаната данъчна почивка за горивата на потребителите. По-рано в сряда той прикани за тримесечно прекъсване на федералния налог върху бензина от 18 цента на галон, само че наподобява малко евентуално това да бъде признато в Конгреса.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР