Белият дом отне акредитацията на журналист часове, след като президентът

...
Белият дом отне акредитацията на журналист часове, след като президентът
Коментари Харесай

Без прецедент: Белият дом лиши журналист от акредитация след въпрос към Тръмп под претекст, че посегнал на жена

Белият дом лиши акредитацията на публицист часове, откакто президентът Доналд Тръмп изрази раздразнението си от въпросите му на конференция.

Случаят е без казус.

Лишеният от достъп до постройката е основният сътрудник за Белия дом на CNN Джим Акоста.

През юли администрацията на американския държавен глава забрани различен кореспондент от малкия екран да има достъп до събитията за медии в Белия дом, само че в този момент отиде прекомерно надалеч, като лиши акредитацията на единствения ѝ представител, разяснява Washington Post.

Прессекретарят Сара Сандърс оправда решението с претекста, че по време на конференцията Акоста не разрешава на съветничка на Тръмп да му отнеме микрофона, до момента в който задава въпрос. Сандърс назовава това " физическа борба ", репортерът бил протегнал ръка на млада жена.

Посяга ли на някого репортерът? Ето сценката:



От обясненията на Сандърс не излиза наяве дали акредитацията е отнета за избран интервал, или вечно. Думите ѝ са, че мярката се постанова " до последващо уведомление ". 

Злополучната конференция продължава 90 минути и в нея Акоста пита дали президентът " демонизира имигрантите ", наричайки идването им от Централна Америка " инвазия ". След словесна престрелка сред двамата - при която Тръмп поучава журналиста да си ръководи CNN и да го остави да ръководи страната - стажантка в Белия дом се пробва да отнеме микрофона от журналиста, само че той не се дава. Тръмп се възмущава от " ужасяващото държание " на журналиста, назовава го " недодялан, ужасяващ човек ", след което минава към позната опорна точка: " CNN популяризира подправени вести ". Опитва се и да " поучава " малкия екран, която трябвало да се засрами, че Акоста работи за нея.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР