Белият дом отказва да пуска официална междинна икономическа актуализация това

...
Белият дом отказва да пуска официална междинна икономическа актуализация това
Коментари Харесай

Белият дом отказва официална междинна икономическа актуализация това лято

Белият дом отхвърля да пуска публична междинна икономическа актуализация това лято, като отхвърля да сложи своя щемпел върху данни, документиращи потъването в криза по време на пандемията, не харесва прогнозите за бъдещето на стопанската система, оповестява АП.

Актуализираната информация за бюджетната картина ще излезе по проект, съобщи в четвъртък върховен чиновник на администрацията на Тръмп. Значителен спад на данъчните приходи, както и разноските от близо 3 трилиона $ в помощ за справяне с ковид, сигурно ще доведат до многомилионен държавен недостиг за бюджетната година, приключваща на 30 септември.

Но Белият дом поддържа позиция, че главните стопански данни биха били прекомерно несигурни, с цел да показват смислена картина за възобновяване, съгласно длъжностното лице. Ключов отчет за икономическия напредък през второто тримесечие ще излезе едвам след крайния период от 15 юли за годишната актуализация.

Решението сигурно ще провокира рецензии от демократите, че президентът Доналд Тръмп, изправен пред сложни вероятности за преизбиране, желае да избегне администрацията му да бъде записана с неприятни стопански вести през месеците преди вота на 3 ноември.

Икономическите прогнози на екипа на Тръмп, като тези от по-ранните администрации, са склонни да бъдат прекомерно оптимистични, а Белият дом не демонстрира огромен интерес към въвеждането на годишни бюджети, които приканват за понижаване на разноски, непопулярно даже измежду съдружниците му в Капитолия. " Вашингтон пост " първи оповестяват за решението на Белия дом да се отърве от икономическите данни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР