Белият дом отказа да уточни дали САЩ биха могли да

...
Белият дом отказа да уточни дали САЩ биха могли да
Коментари Харесай

Г-7 ще решава за таван на цената на руския петрол

Белият дом отхвърли да посочи дали Съединени американски щати биха могли да вдигнат ембаргото върху вноса на съветски нефт, в случай че финансовите министри на страните от Групата на седемте (Г7) се спогодят за таван на цените на съветския нефт по време на видеоконферентна среща през днешния ден.

По време на постоянния брифинг за кореспонденти говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер беше запитана дали Съединени американски щати ще обмислят анулация на възбраната за импорт на съветски нефт, в случай че Г-7 се спогодят за проект за ограничение на цените на петрола. " Няма да предопределям срещата, която ще се организира на следващия ден ", отговори говорителката.

Тя беше запитана и дали Вашингтон се притеснява, че отсроченото за декември ембарго на Европейски Съюз върху офшорния нефт и петролните артикули от Русия ще докара до повишение на цените на силата, в случай че Г-7 не успее да реализира единодушие по проекта на 2 септември. „ Няма да влизам в хипотези. Министрите ще обсъдят този въпрос за ограничение на цените на съветския нефт ", отговори Жан-Пиер.

Тя напомни, че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и други водачи на Г-7 са инструктирали финансовите министри на своите страни да разработят " механизъм за установяване на таван на международните цени на съветския нефт ". „ Както споделих, министрите на финансите на Г-7 ще проведат среща и ще забележим какво ще излезе от нея “, добави Жан-Пиер.

Цената на фючърсите върху суровия нефт вид Брент за ноември 2022 година на борсата ICE в Лондон се намали с над 3,8% в четвъртък, като падна под 92 $ за барел за първи път от 17 август 2022 година насам.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР