Белият дом определи ситуацията с Вагнер като реална и сериозна.

...
Белият дом определи ситуацията с Вагнер като реална и сериозна.
Коментари Харесай

Западът следи отблизо събитията в Русия

Белият дом дефинира обстановката с " Вагнер " като действителна и сериозна. Президентът Байдън е осведомен и се съветва със съдружниците и сътрудниците си.

От Европейската комисия обявиха, че протичащото се в Русия е вътрешен въпрос и не престават да наблюдават обстановката.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел е в контакт с европейските водачи и сътрудниците от Г-7. Нашата поддръжка към Украйна и президента Зеленски е непоклатима, се споделя в туит на Мишел.

Правителството на Обединеното кралство свика изключително съвещание на комитета за спешни обстановки Кобра. Британският министър председател Риши Сунак прикани " всички страни да бъдат виновни ".

" Следим от близко развиването на обстановката. В контакт сме с нашите съдружници. Но най-важното е всички страни да бъдат виновни и да пазят цивилните ", съобщи Риши Сунак.

Френският президент Еманюел Макрон " следи обстановката доста деликатно ". " Оставаме фокусирани върху поддръжката за Украйна ", обявиха от Елисейския замък.

Германският външен министър Аналена Бербок е разискала обстановката в Русия с сътрудниците си от Г-7. Канцлерът Шолц се осведоми непрестанно. Берлин предложи да се заобикалят централната част на Москва и държавните и военните здания в съветската столица.

Ситуацията в Русия е сериозна. Продължавам да проследявам от близко развиването ѝ с моите служби, с цел да забележим какъв резултат ще има върху спора, се споделя в туит на военния министър на Белгия Людивин Дедондер.

Норвегия предложи да се заобикалят пътувания в Русия, Дания посъветва жителите си в страната да останат във вътрешността ѝ. Външният министър на Швеция Тобиас Билстрьом написа в Туитър: " Правителството следи от близко обстановката в Русия. Ситуацията е сериозна. "

Владимир Путин е разговарял с турския си сътрудник Реджеп Ердоган, който е изразил поддръжка за Кремъл.

Беларус остава съдружник на Русия, вътрешните разногласия са " подарък за груповия Запад ", разгласи Съветът за сигурност в Минск.

Иран разгласи, че поддържа господството на закона в Руската федерация.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР