Белият дом обяви снощи, че сирийското правителство изглежда се готви

...
Белият дом обяви снощи, че сирийското правителство изглежда се готви
Коментари Харесай

САЩ: Дамаск готви нов удар с химическо оръжие

Белият дом разгласи нощес, че сирийското държавно управление наподобява се готви да извърши ново нахлуване с химическо оръжие, предадe "Ройтерс ".

По мотив евентуалното идно нахлуване президентството на Съединени американски щати предизвести сирийския президент Башар Асад, че той и неговите военни ще платят тежка цена.

Говорителят на Белия дом Шон Спайсър, представен от АП, съобщи че Съединени американски щати са засекли "потенциална подготовка " за ново химическо нахлуване, в което могат да бъдат избити доста цивилни, в това число на почтени деца.



Спайсър сподели, че засечените от Съединени американски щати дейности са сходни с тези преди нападението с химическо оръжие на 4 април, в което бяха убити 70 души в територия, следена от бунтовниците.

Сирия тогава отхвърли да е направила химическа офанзива. Обаче държавното управление на Тръмп подреди да бъдат нанесени удари с крилати ракети по база на сирийските военновъздушни сили.



Белият дом не показа доказателства в поддръжка на изказванието за готвена от режима на Асад нова химическа офанзива, отбелязва АП.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР