Белият дом обяви, че сирийското правителство изглежда се готви да

...
Белият дом обяви, че сирийското правителство изглежда се готви да
Коментари Харесай

Белият дом: Режимът на Асад може би се готви за ново химическо нападение

Белият дом разгласи, че сирийското държавно управление наподобява се готви да извърши ново нахлуване с химическо оръжие и предизвести сирийския президент Башар Асад, че той и неговите военни ще платят тежка цена, в случай че го сторят, съобщи Ройтерс.

Асошиейтед прес цитира представителя на Белия дом Шон Спайсър, че Съединени американски щати са засекли евентуална подготовка за ново химическо нахлуване, в което могат да бъдат избити доста цивилни, в това число на почтени деца.

Башар Асад: Сирия не разполага с химически оръжия от 2013 година

Спайсър сподели, че засечените от Съединени американски щати дейности са сходни с тези преди нападението с химическо оръжие на 4 април, в което бяха убити 70 души в територия, следена от бунтовниците. Сирия отхвърли да е направила химическа офанзива. В отговор на това нахлуване с токсичен газ, държавното управление на Тръмп подреди да бъдат нанесени удари с крилати ракети против база на сирийските военновъздушни сили.

Съединени американски щати прехванали диалози на сирийски военни за нахлуване със зарин

Спайсър предизвести, че в случай че Асад извърши ново нахлуване за всеобщо изтребване с химическо оръжие, той и военните му ще платят тежка цена. Белият дом не показа доказателства в поддръжка на изказванието за готвена от режима на Асад нова химическа офанзива, отбелязва АП. По тематиката Израелски военни считат, че Асад има три тона химически оръжия
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР