Белият дом обяви, че Съединените щати спират издаването на обикновени

...
Белият дом обяви, че Съединените щати спират издаването на обикновени
Коментари Харесай

САЩ спряха издаването на визи

Белият дом разгласи, че Съединените щати стопират издаването на елементарни визи във всички страни по света поради ковид.

"Всички изявленията за елементарни визи за пътешестване или имиграция са анулирани. В рамките на вероятното посолствата и консулствата ще продължат да издават незабавни визи ", заяви Държавният департамент и прикани американците да не пътуват в чужбина.

Преди два дни Съединени американски щати към този момент оповестиха, че стопират да издават елементарни визи за "множество страни ", без да прецизира кои и и какъв брой са. От в този момент нататък мярката към този момент обгръща всички страни.

На 14 март влезе в действие президентското решение за 30 дни да не се позволяват жители на 26 страни от Шенгенското пространство без Ирландия. Но останаха въпросителни дали тези жители могат да влязат в Съединени американски щати през ирландските и английските летища и пристанища. В сряда администрацията на Доналд Тръмп и Канада преговаряха за затваряне на границите за несъществено пътешестване, с цел да засилят контрола върху разпространяването на ковид. Частичното ограничаване ще разреши трансгранично прекачване на медицински консумативи, храни и други артикули, се споделя в информацията на изданието.

Канада затвори границите си за всички задгранични жители, като се изключи жители на Съединени американски щати и непрекъснато пребиваващи в понеделник. С повишаването на разпространяването на SARS-CoV-2 в Канада министър председателят Джъстин Трюдо, който е под карантина, откакто брачната половинка му Софи изпита позитивно за респираторния вирус, по-рано прикани хората да останат у дома и да лимитират контакта с другите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР