Белият дом обмисля да предложи спиране на някои от санкциите

...
Белият дом обмисля да предложи спиране на някои от санкциите
Коментари Харесай

САЩ обмислят замразяване на част от санкциите спрямо Северна Корея

Белият дом обмисля да предложи прекъсване на някои от глобите против Северна Корея, в случай че държавното управление в Пхенян се съгласи да отстрани нуклеарния научноизследователски център на Йонбьон и да спре нуклеарната си стратегия, заяви в четвъртък южнокорейската осведомителна организация " Йонхап ", цитирайки източник, осведомен с въпроса.

Смята се, че възможната оферта на Вашингтон ще бъде обвързвана с наказателни ограничения от страна на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, като съгласно организация " Йонхап ", Съединени американски щати наподобява са подготвени да гласоподават за заледяване на тези наказания за 12 до 18 месеца.

Очаква се скоро да стартират нови договаряния за нуклеарното разоръжаване на Северна Корея, откакто американският президент Доналд Тръмп се срещна в края на юни със севернокорейския водач Ким Чен-ун в по този начин наречената Демилитаризирана зона на границата с Южна Корея.

Вътрешното лице, осведомено с проектите на администрацията във Вашингтон, твърди, че схемата за спиране/замразяване на част от глобите може последователно да се приложи и към други нуклеарни уреди и да се отнася за други наказания, наложени на Северна Корея.

Според сведения на организация " Йонхап ", Съединени американски щати също по този начин са подготвени и на други отстъпки.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР