Белият дом обаче отказа да коментира настояването на администрацията за

...
Белият дом обаче отказа да коментира настояването на администрацията за
Коментари Харесай

Администрацията на Байдън призова Израел да преосмисли плановете си

Белият дом обаче отхвърли да разяснява настояването на администрацията за хирургическа интервенция вместо пълномащабно наземно навлизане.

Преди дни президентът Байдън и неговият екип обществено обявиха поддръжка за плануваната сухопътна атака - " стига Израел да реши, че това е най-хубавият му ход ". Същевременно те допълниха, че сходна военна интервенция слага " сложни въпроси " .

Въпреки персоналните си предизвестия, американските чиновници нямат огромна убеденост , че Израел ще анулира желанието си да организира широкомащабна сухопътна атака. Представители на президентската администрация на Байдън са мощно обезпокоени от евентуалните последствия на нашествието.

На първо място това може да провали договарянията за освобождение на близо 200 заложници , изключително откакто дипломатите считат, че са постигнали " забележителен " прогрес за освобождението им.

По-голямото безпокойство на Вашингтон е, че настъплението в Газа може да докара до ескалация на спора в целия Близък изток .

Освен това сухопътната интервенция ще докара до голям брой жертви измежду палестински цивилни, както и израелски бойци.

Междувременно американският президент Джо Байдън се срещна през днешния ден с китайския външен министър Ван И , заяви Белият дом, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Байдън е подчертал, че Съединени американски щати и Китай " би трябвало да уредят съперничеството в връзките си по виновен метод и да запазят отворени каналите за връзка ", се споделя в изказване на Белия дом.

Президентът Байдън гледа на днешната си среща с китайския външен министър Ван И като на " добра опция и позитивно развиване ", сподели през днешния ден представителят на Белия дом Джон Кърби, представен от Ройтерс.

Срещата на Байдън с Ван И продължи един час, като в нея взеха присъединяване съветникът на Белия дом по въпросите на националната сигурност Джейк Съливан и американският държавен секретар Антъни Блинкън, заяви Кърби.

Президентът Байдън още се надява да се срещне с китайски президент Си Цзинпин в близко бъдеще, сподели още Кърби, без да посочи дали е била реализирана сделка за срещна на двамата президент в коридорите на срещата на Азиатско-тихоокеанското икономическо съдействие идващия месец в Сан Франциско.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР