Белият Дом не изключва възможността за поредно спиране на финансирането

...
Белият Дом не изключва възможността за поредно спиране на финансирането
Коментари Харесай

Белият дом не отхвърля вероятността от ново спиране на работата на правителството

Белият Дом не изключва опцията за следващо прекъсване на финансирането на американското държавно управление. В петък изтича срокът за договаряния сред демократи и републиканци като имиграционната политика продължава да заема централно място в полемиките.

В коментар за течащите диалози изпълняващият длъжността шеф щабовете Мик Мълвени съобщи, че демократите са разпокъсани сред неотстъпващото извънредно ляво крило и готовите на компромис центристи.

За Ен Би Си Мълвени сподели, че поради обстановката не може изцяло да се изключи опцията за спиране финансирането на държавното управление в петък.

В това направление бе и коментарът на републиканеца Ричард Шелби, който за " Фокс " приказва за застой в договарянията.

Републиканци и демократи се пробват да избегнат втори държавен “шътдаун ” в границите на един месец. Предишният бе с исторически пропорции и продължи 35 дни като докара до закъснение заплатите на федералните чиновници и оказа въздействие на работата на летища и паркове.

Изграждането на стена по границата с Мексико е една главните противоречиви тематики като Белият Дом счита, че мярката е нужна за сигурността на американците.

Президентът Доналд Тръмп изиска 5.7 милиарда $ за заграждението. Стената зае централна тематика в предизборната му платформа. Тръмп изпрати сигнал, че би приел и по-малка сума. Местни медии оповестяват, че демократите са подготвени да обезпечат сред 1.3 и 2 милиарда. Белият Дом се надява да откри остатъка с разнообразни похвати, включително оповестяване на изключително състояние. Тази последна стъпка би освободила финанси, само че в това време би дала ход на проточващи се правосъдни разногласия.

Според " Вашинтон Поуст " през уикенда договарянията са се провалили, откакто демократите не са съумели да реализират съглашение с републиканците по друга тематика - ограничение броя на имигрантите, които могат да бъдат арестувани от органите на реда. Демократите се притесняват, че предлаганото от републиканците дава пълномощия на имиграционните управляващи в някои случаи да задържат хора с леки прегрешения.

Междувременно на протест през днешния ден в Тексас президентът Тръмп за следващ път ще се опита да убеди обществото в потребността от стена. Той ще бъде в Ел Пасо. Там, по думите му, преграда по границата е спряла престъпността, само че някои жители, представени от АП показват, че Ел Пасо е бил с ниска престъпност още преди издигането на тази бариера. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР