Белият дом не е домакин на традиционната вечеря ифтар по

...
Белият дом не е домакин на традиционната вечеря ифтар по
Коментари Харесай

Тръмп наруши почти 20-годишна традиция в края на свещения месец Рамазан

Белият дом не е хазаин на обичайна вечеря ифтар по случай края на свещения за мюсюлманите месец Рамазан. С това американският президент наруши съвсем 20-годишната традиция.

Събитието беше проведено в Белия дом всяка година от времето, когато президент беше Бил Клинтън. То отбелязва края на Рамазана – интервалът, в който мюсюлманите постят и се концентрират върху благородни дела.

Държавният секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън също е отказвал молбата да провежда приема голям брой пъти.

Тръмп постоянно е подложен на критика поради антиислямистката си реторика в това число и по време на предизботната си акция, когато призоваваше за следствие на американските джамии.

Въпреки това президентът поздрави от свое име, от името на брачната половинка си Мелания и от това на американските жители всички мюсюлманите за свещения им празник. Същото направи и Тилърсън.

За първи път Белият дом е хазаин на ифтара по времето на Томас Джеферсън през 1805 година През 1996 година, когато Бил Клинтън е президент, а Хилари Клинтън – първа дама, традицията беше обновена. От 1999 година тя се организира всяка година и е била посещавана от значими американски водачи и дипломати, които са мюсюлмани.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР