Белият дом направи официално изявление в което потвърди, че изключва

...
Белият дом направи официално изявление в което потвърди, че изключва
Коментари Харесай

Белият дом изключи официално ЕС от митата за вноса на стомана и алуминий, но само до началото на май



Белият дом направи публично изказване в което удостовери, че изключва страните - членки на Европейския съюз и още няколко страни като Аржентина, Австралия, Бразилия, Канада, Мексико и Южна Корея от влизащите през днешния ден (23-ти март) в действие нови мита от 25% за вноса на стомана и от 10% за вноса на алуминий в Съединени американски щати.

Управляващите във Вашингтон обаче прецизираха, че митническите цени за цитираните нагоре страни няма да влязат в действие до 1-ви май 2018-а година, до момента в който не бъдат извършени полемики за приемливи дълготрайни различни средства за справяне със опасността от увреждане на националната сигурност на Съединени американски щати.

Белият дом означи, че това прекратяване на митническите цени се основават на фактори, включващи настоящи разисквания на ограничения за понижаване на световния свръх потенциал при производството на стомана и алуминий и първопричините на този проблем.

До 1-ви май 2018-а година президентът Доналд Тръмп ще реши дали да продължи да освобождава тези страни от цените въз основа на положението на течащите полемики. От Белият дом допълват, че Европейският съюз ще договаря от името на страните - членки на единния блок.

В формалното изказване също по този начин се показва, че президентът на Съединени американски щати резервира необятни пълномощия за в допълнение изменение на митническите цени, в това число посредством анулация на актуалните изключения, или посредством включване на спомагателни страни, за които няма да важат новите мита. Всяка страна, която понастоящем не е включена в посочения нагоре лист, е добре пристигнала да разиска със Съединените щати вероятно ѝ включване въз основа на споделен ангажимент за справяне с световния свръхкапацитет при производството на стомана и алуминий.

Администрацията във Вашингтон ще следи от близко вноса на стомана и на алуминий от освободените от митата страни, а Търговският представител на Съединени американски щати, след съвещания с Търговския секретар и шефа на Националния стопански съвет, може да посъветва президента Доналд Тръмп да наложи съответни квоти съгласно съответния случай.

Самите митнически цени ще влязат публично в действие от среднощ в петък, 23-ти март 2018-а година.

От формалното изказване на Белия Дом се вижда, че в актуалните изключения за митническите цени липсват три огромни страни - Китай, Япония и Русия, което значи,че влизащите през днешния ден в действие мита ще важат за тях.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР