Белият дом намекна, че оттегля искането си и няма да

...
Белият дом намекна, че оттегля искането си и няма да
Коментари Харесай

Белият дом намекна, че няма да блокира правителството за стената

Белият дом загатна, че отдръпва настояването си и няма да блокира държавното управление, в случай че не получи 5 милиарда $ за строителството на стена на американско-мексиканската граница, оповестяват локални медии.

Доналд Тръмп предизвести, че в случай че не получи парите от конгресмените, в края на седмицата държавно управление ще спре работа поради липса на финансиране.

Но през днешния ден представителят на Белия дом Сара Сандърс съобщи, че администрацията е разкрила различен метод за финансиране на стената, обещана от Тръмп по време на предизборната акция.

" Имаме други способи, с които можем да вземем тези 5 милиарда $. В последна сметка ние не желаеме да стопираме работата на държавното управление, желаеме да затворим границата ", посочи тя пред Фокс нюз четири дни преди държавното управление да бъде блокирано, в случай че Конгресът не прокара законопроект за финансиране.

През предходната седмица Тръмп разгласи, че ще бъде " горделив " да спре работата на федералното държавно управление.

По-рано през днешния ден водачът на малцинството в Сената Чък Шумър съобщи, че републиканците си нямат и на концепция какво желае Тръмп. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР