Белият дом може да полага усилия да дискредитира директора на

...
Белият дом може да полага усилия да дискредитира директора на
Коментари Харесай

Белият дом май се опитва да дискредитира Фаучи

Белият дом може да поставя старания да дискредитира шефа на Националния институт по алергия и инфекциозни болести доктор Антъни Фаучи поради мненията, които той направи в подтекста на рецесията, провокирана от новия ковид (COVID-19), оповестява NBC, като се базира на чиновник на Белия дом.

Според медията няколко членове на администрацията на американския президент Доналд Тръмп са " загрижени " за времето, в което Фаучи е " бъркал за нещата ", което ги е предиздвикало да сформират лист с изказванията на водещи специалисти, за които в последна сметка се счита, че са били неточности.

Списъкът включва упътванията на Фаучи, датиращи от март, в които той поучава хората да не се разхождат с маски, защото здравното съоръжение е належащо за тези хора, които работят в среда, където те могат да се заразят с вируса.

Междувременно някогашният вицепрезидент на Съединени американски щати и претендент за президент на Демократическата партия Джо Байдън даде обещание " в действителност " да се вслуша в препоръките на специалистите, разяснявайки информациите, че Белият дом се пробва да дискредитира Фаучи.

" Трудно е да допускам, че това би трябвало да се каже, само че за разлика от този президент, в действителност ще изслушам специалистите и ще внимавам за техните препоръки. Не ги мълча ", сподели Байдън.

Преди това NBC заяви, че няколко чиновници на Белия дом са недоволни от шефа на Националния институт по алергия и инфекциозни заболявания (NIAID) лекар Антъни Фочи от мненията, които той направи на фона на коронавирусната рецесия, като ги подтикна да сформират лист с сякаш " неверни " препоръки той даваше в предишното.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР