Белият дом изпитва затруднения да овладее политическия протест и объркване

...
Белият дом изпитва затруднения да овладее политическия протест и объркване
Коментари Харесай

Белият дом е затруднен да отговори на политическите протести и срещата Тръмп-Путин

Белият дом изпитва усложнения да овладее политическия митинг и комплициране подбудено от срещата на върх а на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп с съветския президент Владимир Путин, отричайки, че в миналото Тръмп е имал желание да споделя, че Москва не се цели към Вашингтон, оповестява " Ройтерс ".

След срещата си в Хелзинки, американският президент одобри нормалната си противоположна позиция и назова критиците си разочаровани. Попитан от публицист преди съвещание на кабинета дали Русия към момента е ориентирана към Съединените щати, Тръмп поглежда репортера, клати глава и споделя " Не " .

По-късно, говорителката на Белия дом Сара Сандърс разяснява , че президентът споделя " не ", т.е. няма да дава отговор на въпроси, а не на самия въпрос .

Служителите на разследващите служби на Съединени американски щати обявиха, че напъните на Русия да въздействат на изборите не престават и в този момент са ориентирани към конгреса на 6 ноември . Сандърс изяснява, че Тръмп счита, че опасността от Русия за въздействие на тези избори към момента съществува.

 US Сенатът с резолюция в поддръжка на разузнаването
US Сенатът с резолюция в поддръжка на разузнаването

След забележките на Тръмп

Попитан по-късно в изявление за CBS News дали той е държал Путин персонално виновен за намесата в изборите през 2016 година, Тръмп сподели, че го е направил . " Е, бих го направил, тъй като той дава отговор за страната. Точно както считам себе си за виновен за нещата, които се случват в тази страна ", разяснява той.

Американският президент изяснява, че в диалозите си с Путин е бил " доста мощен по отношение на обстоятелството, че не можем да се меси, не може да имаме нищо от това. "

С въпросното " Не ", Сандърс се изяснява за повторно от понеделник насам по отношение на Тръмп, първият беше след срещата и упрекнатият за грешки и недоразумения за фурора с Русия.

Тръмп зашемети света и страната си в понеделник, като се отклони от рецензиите към съветския водач за дейностите на Москва по отношение на изборите, предизвиквайки гняв вкъщи и апели от някои американски депутати за по-строги наказания и други дейности против Русия .

 В Съединени американски щати желаят преводачът на Тръмп да разкрие диалога с Путин
В Съединени американски щати желаят преводачът на Тръмп да разкрие диалога с Путин

Топ щатски демократи смятат, че американската общност заслужава да знае всички детайлности

" Справяме се доста добре, евентуално, както никой, в никакъв случай с Русия . И няма президент, който да е бил толкоз корав, колкото аз съм към Русия ", разяснява Тръмп преди съвещание на кабинета, добавяйки, че Путин " схваща това и не е благополучен от обстоятелството ".

" Някои хора ненавиждат обстоятелството, че се разбирам добре с президента Путин . Те избират да водят война , в сравнение с да видят това ", написа Тръмп в Туитър.

Some people HATE the fact that I got along well with President Putin of Russia. They would rather go to war than see this. It’s called Trump Derangement Syndrome!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 18 юли 2018 година

Американският шеф на националното разузнаване Дан Котс разяснява пред комитет в Конгреса, че е видял доказателства за съветска интервенция за изборите през ноември .

Като опровергаване на мненията на Тръмп за разузнаването на Съединени американски щати, Котс разяснява: " Ние сме ясни в нашите оценки за съветска интервенция в изборите през 2016 година и в продължаващите им всеобхватни старания да подкопаят нашата народна власт ".

 Бившият началник на ФБР Коми зове гласоподавателите да поддържат демократите есента
Бившият началник на ФБР Коми зове гласоподавателите да поддържат демократите есента

Всички, които имат вяра в полезностите на тази страна, би трябвало да гласоподават за демократите

Водещият сенатор демократ Чък Шумер разяснява, че Тръмп би трябвало да се разсъни за напъните на Русия да се намесва в американските избори. " Ние няма да можем като нация да се борим против непозната интервенция в нашите избори, щом главнокомандващият даже не признава, че това е същински проблем ", добавя Шумер.

Републиканският сенатор Джон Маккейн упрекна Тръмп, че е " играчка в ръцете на Путин " с мненията на президента във изявление за " Фокс Нюз " за американския ангажимент да пази всички съдружници на НАТО .

Запитан за какво американците би трябвало да пазят Черна гора от НАТО от нахлуване, Тръмп изясни: " Аз зададох същия въпрос. Черна гора е дребна страна с доста мощни хора .... Те са доста нападателни хора , могат да станат нападателни, и поздравления, към този момент сте в Трета международна война . "

Черна гора се причисли към НАТО предходната година в несъгласие с Москва, откакто упрекна съветските шпиони, че приготвят опит за прелом, за неуспех на присъединението.

 Тръмп загатна, че Черна гора може да вкара НАТО в международна война
Тръмп загатна, че Черна гора може да вкара НАТО в международна война

Черна гора е дребна страна с доста мощен народ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР