Белият дом и Конгресът постигнаха споразумение, което ще предотврати голяма

...
Белият дом и Конгресът постигнаха споразумение, което ще предотврати голяма
Коментари Харесай

Белият дом и Конгресът със сделка за избягване на фалит на САЩ

Белият дом и Конгресът реализираха съглашение, което ще предотврати огромна фискална рецесия във Вашингтон тази есен, оповестяват американски медии.

Администрацията на Доналд Тръмп и демократите в Конгреса се договориха да прибавят милиарди щатски $ към разноските на държавното управление и повдигане на тавана на дълга за интервал от 2 години.
 Съединени американски щати могат да останат без пари при започване на септември
Съединени американски щати могат да останат без пари при започване на септември

Той упорства Конгресът да усили тавана на дълга преди лятната почивка

Сделката понижава риска от пагубна фискална рецесия в края на годината. Споразумението към момента би трябвало да бъде финализирано. Законодателите по-късно би трябвало да прокарат законопроекти за разноските.

Споразумението ще усили бюджета и ще удължи повдигането на тавана на дълга до минимум юли 2021 година , което предотвратява ново прекъсване на работата на държавната администрация заради липса на финансиране и невиждан банкрут, защото Съединени американски щати няма да могат да извършват отговорностите си по дълга без договорката. Също по този начин поставя завършек на секвестирането - поредност от дълбоки и автоматизирани съкращения на разноските, почнали през 2013 година

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп употребява " Туитър ", с цел да разгласи новината за съглашението сред водачите на демократите и републиканците в двете камари на Конгреса. Според него това е същински компромис и огромна победа за въоръжените сили и ветераните.

Председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси и финансовият министър Стивън Мнучин се споразумяха да усилят разноските с 320 милиарда $, което е еднакво на бюджета за военните и вътрешните организации.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР