Белият дом е поискал американския кораб, който носи името на

...
Белият дом е поискал американския кораб, който носи името на
Коментари Харесай

Белият дом е искал Тръмп да не вижда кораба Джон С. Маккейн по време на посещението си в Япония

Белият дом е изискал американския транспортен съд, който носи името на починалия сенатор Джон Маккейн, да бъде отвън полезрението на Доналд Тръмп по време на неотдавнашната му аудиенция в Япония, написа в. "Уолстрийт джърнъл ", съобщи Франс прес.

Корабът е бил на ремонт в американската военноморска база в Йокосука, където във вторник Тръмп приказва на борда на различен кораб. Понеже е било мъчно да бъде изместен, името му просто е било прикрито, а екипажът му е получил отпуск в този ден, написа американското издание.

"Не съм бил осведомен за нищо сходно по отношение на кораба на военноморските сили "Джон С. Маккейн " по време на неотдавнашната ми аудиенция в Япония ", реагира незабавно президентът на Съединени американски щати в Туитър.

Тръмп и Маккейн в никакъв случай не са криели взаимната си злост, отбелязва организацията. Тръмп, който не е служил в армията, се подигра през 2015 година на обстоятелството, че Маккейн е считан за воин от Виетнамската война, където е покорен и изтезаван в продължение на 5 години. Маккейн, който бе авторитетна фигура в американската политика, отдръпна поддръжката си за претендента на Републиканската партия на президентските избори през 2016 година поради сексистките му изявления.

Маккейн умря от израстък в мозъка на 25 август 2018 година на 81-годишна възраст. Той беше дал да се разбере, че не желае Тръмп да участва на погребението му.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР