Белият дом е дал да се разбере, че президентът Доналд

...
Белият дом е дал да се разбере, че президентът Доналд
Коментари Харесай

Крили разрушителя Джон Маккейн от погледа на Тръмп при визитата му в Япония

Белият дом е дал да се разбере, че президентът Доналд Тръмп не би трябвало да зърва военен транспортен съд, наименуван на името на неговия зложелател в Републиканската партия, починалия сенатор Джон Маккейн , по време на визитата му във военноморска база в Япония по-рано тази седмица, осведоми американското издание " Уолстрийт джърнъл ".

Позовавайки се на имейл от 15 май от чиновник на Индо-Тихоокеанското командване на Съединени американски щати до американските военноморски и военновъздушни сили, изданието показва, че разрушителят " Джон Маккейн " " би трябвало да не попада пред очите " по време на визитата за Деня на паметта на Тръмп в базата Йокосука във вторник, последния ден от държавното му посещаване в Япония.

В имейла управляващите са помолени да " потвърдят ", че директивата " ще бъде изпълнена ".

NEW: The White House wanted the USS John McCain “out of sight ” for Trump’s visit to Japan. A tarp was hung over the ship’s name ahead of the trip, and sailors—who wear caps bearing the ship’s name—were given the day off for Trump’s visit. w/@gluboldhttps://t.co/6ugPceCOre pic.twitter.com/KuIoWJK5Kt
— Rebecca Ballhaus (@rebeccaballhaus) May 29, 2019
След като пълководец от военноморския флот изразил изненада от инструкцията, служителят от Индо-Тихоокеанското командване дал отговор: " Първо чух за нея също ", разкрива имейл кореспонденцията " Уолстрийт джърнъл ".

Служителят декларирал, че ще беседва с Белия дом, с цел да получи информация за директивата.

Първият имейл също по този начин разкривал в детайлности проектите за идването на Тръмп в базата, която се намира южно от японската столица Токио, в това число указания за площадките за кацане на хеликоптери и подготовката на американския военен транспортен съд Wasp, където президентът изнесе тирада пред американските моряци.

I was not informed about anything having to do with the Navy Ship USS John S. McCain during my recent visit to Japan. Nevertheless, @FLOTUS and I loved being with our great Military Men and Women - what a spectacular job they do!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) May 30, 2019
Изданието разгласява фотография, показваща, че е бил подложен брезент върху името " Маккейн " преди идването на Тръмп в Япония предходната събота, като добави, че моряците са били инструктирани да отстранен всичко от кораба, на което е изписано името на Джон Маккейн.

Вестникът също по този начин разкрива, че моряците на кораба, които нормално носят шапки с неговото име, са получили почивен ден по време на визитата на Тръмп на Wasp.

Говорителят на Пентагона увери, че и. д. министър на защитата на Съединени американски щати Пат Шанахан не е бил осведомен с директивата. От Белия дом не са коментирали тематиката.

Тръмп твърди, че не е знаел нищо за проектите за " скриване " на кораба, който би бил забележим, когато той е изнасял тирада пред моряците на японския хеликоптероносач " Кага ", също ситуиран в Йокосука.

Тръмп написа в " Туитър ", че не е бил осведомен " за нищо, обвързвано с военноморския транспортен съд " Джон Маккейн ".

Дъщерята на Маккейн, Меган, съобщи, че Тръмп " постоянно ще бъде надълбоко изплашен от величието на невероятния живот на моя баща ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР