Белият дом беше подложен на остри критики заради сексистка публикация

...
Белият дом беше подложен на остри критики заради сексистка публикация
Коментари Харесай

Обвиниха Белия дом в хомофобия заради СНИМКА

Белият дом беше подложен на остри рецензии поради сексистка обява във Фейсбук, в която са упоменати имената на всички съпруги на международните водачи - като се изключи първия благородник на Люксембург, оповестява Daily Telegraph, представено от profit.bg. Готие Дестене, брачен партньор на премиера на Люксембург Ксавие Бетел, беше единственият сътрудник, който не беше упоменат в фотографията на съпругите, направена в Лакенския кралски замък в Брюксел.

Мнозина интерпретираха обявата като игнориране на Бетел и Дестене - първата политическа двойка в Европа, която не крие хомосексуалната си ориентировка.

 Обвиниха Белия дом в хомофобия поради фотография

Сред деветте дами на фотографията бяха Мелания Тръмп, първа дама на Съединени американски щати, брачната половинка на Еманюел Макрон Брижит Троньо, първа дама на Франция, Емине Ердоган, пърда дама на Турция и брачна половинка на турския президент, както и половинката на българския президент Десислава Радева.

След рецензиите и обвиняванията в хомофобия обявата във Фейсбук беше редактирана. „ Това ме отвращава повече, в сравнение с бих могъл да изразя в 140 знака. Името му е Готие Дестене и той трябваше да бъде включен “, възмущава се деятелят за правата на ЛГБТ-общността Грег Хогбен в Twitter.

Потребителите на обществената мрежа показаха възмущението си от игнорирането на Дестене. „ Пропускането на името на първия благородник на Люксембург е очевидно неуважително и просто демонстрира равнището на идиотщина на чиновниците на Белия дом “, написа един от потребителите.

„ Има огромен пропуск тук, в текста под фотографията. Моля, коригирайте го. Името му е Готие Дестене, той е проектант и е първият благородник на Люксембург. Той също по този начин е брачният партньор на единствения в света министър председател с открита хомосексуална ориентировка Ксавие Бетел “, добави различен.

Тази фотография е единствено един от няколко фотоса, на които беше обърнато особено внимание след първото пътешестване в чужбина на Тръмп. Той беше упрекнат в двуличие, когато двамата със брачната половинка му Мелания дойдоха в Саудитска Арабия и тя беше снимана без було на главата си.

Преди време Тръмп беше коментирал, че Мишел Обама обидила саудитското кралско семейство, като отказала да носи шал на главата си.

Снимка на Тръмп от визитата му при папата, съпроводен от Мелания и щерка си Иванка, също притегли отрицателни мнения, откакто някои оприличиха избора им да носят черно покривало със семейство Сопрано и семейство Адамс.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР