Белите заснежени върхове на Швейцарските Алпи са магична гледка, която

...
Белите заснежени върхове на Швейцарските Алпи са магична гледка, която
Коментари Харесай

Създадоха най-голямата пощенска картичка в света върху ледник

Белите заснежени върхове на Швейцарските Алпи са магична панорама, която притегля хиляди туристи. Затова не е чудно, че точно там е изложена най-голямата пощенска картичка на планетата, написа Би Би Си.

Тя е сложена върху глетчера Алеч, чийто ледове през последните години прогресивно се топят. Според специалисти от университета в Цюрих големият хладилник – най-големият в Западна Европа с повърхност от 23 километра, може да изчезне изцяло до 2100 година.

Огромната картичка в действителност съставлява мозайка от 125 000 рисунки с послания за климатичните промени и опазването на природата. Пощенската картичка се простира на повърхност от 2500 квадратни метра и е основана от деца от сял свят.

„ Ние сме бъдещето – дайте ни късмет ”, написа на ситуиран наоколо транспарант. Погледнато от въздуха цялото обръщение гласи „ Спрете световното стопляне # 1,5 градуса по Целзий ” – апел на учени от целия свят да бъдат понижени нездравословните излъчвания с парникови газове, с цел да се понижи покачването на температурата на Земята.

Акцията бе проведена от фондация „ Уейв ” – неправителствена организация, чиято съществена задача е опазването на природата.

Kids’ postcards blanket Alpine glacier in eco-friendly stunt Kids across the world expressed concerns about global warming by
joining forces to create what organizers say is the world’s biggest
postcard on a glacier in the Swiss Alps. https://t.co/KOj6watkve

— Hughes Sherry (@HughesSherryma) November 16, 2018

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР