Белите зъби са много важна част от външния вид. Може

...
Белите зъби са много важна част от външния вид. Може
Коментари Харесай

Пет храни за бели зъби

Белите зъби са доста значима част от външния тип. Може да извършите зъбите по-бели без да ходите до зъболекаря и да харчите купища пари за избелващи средства. Вижте храните, които поддържат зъбите ни бели и здрави:

Куркума

Жълтият прахуляк, който оцветява съвсем всичко, е тайната съставна част, която може да ви даде най-блестящите бели зъби . Изследвания обаче потвърждават, че тя освен оказва помощ за поддържане на зъбна хигиена, само че и за зъбобол, отичане на венците, гингивит и пародонтит. 

Краставици 

Растителните фибри в краставиците масажират зъбите и венците. Сокът от краставиците оказва помощ за поддържане на белотата, а също така може да помогне на тези, които страдат от пиорея.

Ягоди 

Ягодите се смятат за един от най-мощните избелващи средства за зъбите. Комбинацията от ябълчена киселина и витамин С е оказва помощ да имате здрави зъби. Смесени със сода за самун, те се трансформират в отлична домашна паста за зъби.

Зелен чай  

Зеленият чай е богат на полифеноли, които оказват помощ за справяне с бактериите в устната празнина. Но черният чай може да образува петна по зъбите заради високото наличие на танин.

Кокосово масло 

Благотворното деяние на кокосовото масло за зъбите е потвърдено. Лауриновата киселина в него се бори с бактериите, които предизвикват кариес, неприятен мирис и болести на венците.

Методът, който се употребява, е така наречен „ маслено издърпване “ – търкайте зъбите с кокосово масло в продължение на десетина минути, след което го всмучете във вътрешността през зъбите и изплюйте.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР