Белите зъби и здравата усмивка са нещо, за което всеки

...
Белите зъби и здравата усмивка са нещо, за което всеки
Коментари Харесай

5 храни, които избелват зъбите

Белите зъби и хубавичко усмивка са нещо, за което всеки мечтае. Понякога обаче методите за избелване са доста инвазивни и вредят на зъбите ни. Винаги можем да прибегнем до естествените и натурални храни, които могат да ни оказват помощ да имаме по-блестяща усмивка.
1. Ябълки – ябълките имат редица изгоди за здравето, а най-хубавото е, че оказват помощ и в това да имаме по-бяла и блестяща усмивка. Те са мощно средство, което може да направи зъбите ни по-бели. Комбинацията сред ябълчена кисела, сода за самун и витамин C могат да ви оказват помощ да извършите зъбите си по-бели и да усетите разликата доста скоро, откакто започнете да прилагате тази естествена примес. Трябва единствено постоянно да нанасяте сместа в продължение на няколко минути и по-късно да изплакнете добре.
 Миете си доста постоянно зъбите - това в действителност не предотвратява кариес Миете си доста постоянно зъбите - това в действителност не предотвратява кариес
Зъболекарят Луиза Автандилян разсея няколко известни заблуди, свързани с появяването и предотвратяването на зъбния кариес в изявление за пор...
2. Кокосово масло – то е доста вкусно, потребно и с изключение на, че се употребява за процедури, свързани с подобряването на положението на кожата, може да се употребява и за избелване на зъбите. Доказано е! Кокосовото масло съдържа лауринова киселина, която се бори с бактериите, причиняващи проблеми в устната празнина. Трябва единствено да измиете зъбите си с кокосово масло за 10 минути и по-късно да изплакнете добре.
3. Краставици – с изключение на за подпухнали очи и понижаване на торбичките под очите, краставиците могат да се употребяват и като натурално избелващо помощно средство. Краставиците имат растителни фибри, които с изключение на за здравето ни, са потребни и за зъбите ни в частност. Жабуренето на уста със сок от краставици може да направи чудеса за бялата ви усмивка.
4. Зелен чай – всички знаем, че зеленият чай е един от най-полезните чайове, които можем да одобряваме 2-3 пъти седмично, изключително в случай че се опитваме да спрем кафето и да го сменяем с нещо по-полезно за здравето ни. Със зеления чай не би трябвало да си вършиме специфични процедури за зъбите, а просто да го включите в седмичното си меню и да го консумирате 2-3 пъти на седмица.
5. Куркума – не всички хора обичат усета на куркумата и по тази причина тя не е доста необятно публикувана в семействата ни. Готвенето с нея може да промени напълно вашите ястия и да ги направи по-интересни на усет. Ако обаче оставим това настрани, можем да ви кажем, че с изключение на за избелване на зъбите, куркумата оказва помощ и при зъбобол, гингивит и възпалени венци.
 6 правила за здрави зъби 6 правила за здрави зъби
Кариесът е неприятно заболяване, при което се образува празнина в зъба, откакто твърдата тъкан е разрушена. Освен това, той също предиз...
 
 
 
 
 Лошият мирис – сигнал за болести, аргументи за поява и лекуване Лошият мирис – сигнал за болести, аргументи за поява и лекуване
Всеки от време на време има неприятен мирис. Това може да е породено от храна, която се употребява, плака и даже дехидратацията. За какви болести година..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР