Белите ризи и тениски може би изглеждат като добра идея

...
Белите ризи и тениски може би изглеждат като добра идея
Коментари Харесай

Защо остават жълти петна по белите ни тениски

Белите ризи и тениски може би наподобяват като добра концепция за топлите пролетни и летни дни. Или най-малко до момента в който не се изпотим и под мишниците ни не се появят издайнически жълти петна. И не стига това, ами петната не се и изпират!

Всъщност, потта даже не е жълта. Тя няма цвят. Потта, която се секретира от жлези, наречени апокринни, се появява за първи път през пубертета. Тя има по-различен състав от другата и се появява изключително на окосмените елементи от тялото.
 Снимка 425732

На пазара се оферират две решения - дезодоранти, които отстраняват миризмата на потта, и антиперспиранти, които стопират потенето. За тази цел, антиперспирантите съдържат алуминиев хлорид и запушват порите, през които излиза потта. Но алуминият взаимодейства с белтъците в нея и в следствие се получават субстанции, които на собствен ред се свързват с плата на дрехата ни и образуват жълто оцветяване, което мъчно се отстранява. Дезодорантите, въпреки това, не съдържат алуминий, само че и не стопират потенето и би трябвало да избираме сред мокри или жълти петна под мишниците.
 Снимка 425731

Жълтите петна се отстраняват с максимален триумф, в случай че незабавно се вземат ограничения за това и не се оставят да престоят. Колкото по-бързо изперем дрехата, толкоз по-голям е шансът ни да я запазим. Може да използваме ензимен препарат, който да разгради белтъците, специфичен препарат за премахване на петна или просто да заобикаляме светлите тениски и ризи.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР