Белите маратонки са предпочитани от всеки. И нямам как да

...
Белите маратонки са предпочитани от всеки. И нямам как да
Коментари Харесай

Ефикасните начини за почистване на белите гуменки и маратонки

Белите маратонки са желани от всеки. И нямам по какъв начин да е, поради че наподобяват ужасно с съвсем всяка дреха, с която ги съчетаваме.

Но има едно нещо, което бързо може да съсипе даже най-добре подбраната визия с бели маратонки - мръсотията по тях. Ето за какво непрекъснато търсим способи по какъв начин да почистваме претенциозните бели обувки и да възстановим първичния им цвят. За благополучие, такива не липсват, написа lifestyle.bg.

Пералня машина

Преди да пристъпим към машинното изпиране на обувките, е значимо да погледнем етикета върху тях. Макар че множеството, изключително направените от платно и памук, могат умерено да се перат в пералня.

Все отново значимо е да използваме деликатна конфигурация на машината и даже мрежести торбички, в които да сложим обувките. Добре е и авансово да отстраним насъбраната нечистотия и тиня, в случай че има такава, както и да махнем връзките и стелките. Изсушаването би трябвало да се извърши на въздух, а не в сушилня.

Ръчно разчистване

В случай че не желаеме да използваме пералнята, може сами да почистим маратонките си. За задачата смесваме в съд перилен препарат с вода и благодарение на четка ги изпираме. Всъщност, прането на ръка постоянно е най-нежният способ, който в същото време е и ефикасен, написа InStyle.

Може да използваме препарата, само че постоянно внимателно. Белината може да повреди някои нишки и тъкани и да докара до трайно зацапване. Като опция е добре да прибегнем към такава, която не съдържа хлор и е по-нежна към тъканите.

Начинът, по който може да използваме белината, е да я разредим с вода и да нанесем сместа чрез четка върху обувките.

Алтернативи

Естествени артикули като лимонен сок или бял оцет също работят също толкоз добре, колкото и почистващите препарати на химична основа. Просто непосредствено ги нанасяме върху обувката благодарение на остаряла четка за зъби да вземем за пример.

Лесен за потребление вид е и примес от сода за самун, оцет и топла вода, с която сполучливо може да премахнем петната и следите от протриване.

Жълти петна

Досадните жълти петна са сложни за унищожаване. Ако към този момент ги има на обувките, задоволително е да използваме сол, разтворена в гореща вода, или перилен препарат и бял оцет, с които да обработим засегнатите места.

Сушене

Въпреки че ще отнеме повече време, най-хубавият вид е да сушим белите си маратонки на въздух, навън. Според експертите, слънчевата светлина е натурален избелител на тъкани. Но в случай че сушенето на открито не е допустимо, може да изберем добре проветриво място, да вземем за пример до отворен прозорец или вентилатор.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР