Бели лентички са изхвърени от морето на редица плажове като

...
Бели лентички са изхвърени от морето на редица плажове като
Коментари Харесай

Бели лентички изхвърля морето по плажовете на Черноморието - slava.bg

Бели лентички са изхвърени от морето на редица плажове като Карадере, Шкорпиловци и Корал. Те наподобяват на пластмаса и по тази причина плажуващите се подали сигнали, само че се оказва, че това е естествен артикул.

Според Атанас Русев от организацията „ Да запазим Корал “, това е морска трева, която е изгубила пигментацията си, в морето тя е транспарантна, а когато излезе на слънце става бяла и хората си мислят, че е замърсяване, съобщи бТВ.

„ Тя е доста добре закрепена за дъното, в Гърция се получават огромни купчини от нея, там я назовават фики “, уточни още Атанас Русев.

Проблемът съгласно мен е, че това е резултат от противозаконното тралене, което сега се прави в териториалните води на Румъния и България, сподели той.

По думите му това се случва за повторно, като предходната година също е имало сходно нещо за няколко дни.

Преди дни са засечени седем турски бракониерски лодки, четири български и две украински, в териториалните води на Румъния, които тралят, сподели Атанас Русев.

От екоинспекцията не са осведомени с това събитие. От морска администрация споделиха, че подобен сигнал е получен в дирекцията във Варна и там към този момент го ревизират.

Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР