Белградският седмичник Неделник публикува част от безобразните изказвания на сръбския

...
Белградският седмичник Неделник публикува част от безобразните изказвания на сръбския
Коментари Харесай

Сръбско списание за Дачич: Остава да ударим само по унгарците и румънците

Белградският седмичник " Неделник " разгласява част от " безобразните изявления " на сръбския вицепремиер и министър на външните работи Ивица Дачич по отношение на прилежащите страни, оповестява БГНЕС. Публикацията е във връзка " казаното от българския министър председател Бойко Борисов във връзка с новия еврокомисар по външната политика Жозеп Борел и европейската политика по отношение на Косово и последващия коментар на Дачич, който назова Борисов " двуличник и възмутителен ".
Изданието напомня най-скандалните прояви на сръбския министър по отношение на следните прилежащи страни. Публикацията е озаглавена: Остава да ударим единствено по унгарците и румънците.
Хърватия
След апела на хърватския държавен глава Колинда Грабар Китарович, че е належащо " Сърбия да стане естествена страна " Дачич сподели следното: Става въпрос за безобразна провокация от страна на Хърватия. Много бързо обаче по-късно Дачич " смъкна топката и изрази насладата от хърватското председателство на Европейски Съюз, тъй като всички живеем на едно място ".
Черна гора
Дачич съобщи, че от години Черна гора се пробва с антисръбска политика да построява личното си състояние в света и интернационална еднаквост.
Босна и Херцеговина
Членът на босненското председателство Желко Комшич предизвести Ивица Дачич да не си играе със суверенитета на Босна и Херцеговина. " Сърбия не може да координира външната си политика даже със самата себе си ", сподели още Комшич.
Албания
" Велика Албания е едно огромно л...о ", сподели Дачич по адрес на албанския министър председател Еди Рама след подписването на съглашението сред Тирана и Прищина за обща външна политика.
Северна Македония
Бягството на някогашния министър председател Никола Груевски през Сърбия се счита за съществена точка на раздора сред Скопие и Белград. През лятото на 2017г. Сърбия закри за десетина дни посолството си в Скопие. Властите в Белград непрестанно упрекват ръководещите в Македония, че са се трансформирали в новата Казабланка за дейности против Сърбия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР