Белградската полиция арестува трима души по подозрение, че са застрашили

...
Белградската полиция арестува трима души по подозрение, че са застрашили
Коментари Харесай

Пияни охранители се удариха челно в кортежа на президента

Белградската полиция арестува трима души по съмнение, че са заплашили сигурността на президента на Сърбия Александър Вучич, откакто с автомобил се врязаха в кортежа му, заяви белградската организация Бета, базирайки се на вестник "Политика ".

Според вестника случаят е станал в събота към 8.20 часа в Белград, когато против колата, в която се намирал президентът, налетял автомобил Bentley с испанска регистрация.

Тримата арестувани може да получат до осем години затвор, съобщи ТАСС.

Сръбският в. "Политика " заяви, че няма потърпевши вследствие на инцидентa. По информация на изданието Bentley с испански регистрационни номера се е врязало в първия от три автомобила на кортежа, в който се е намирал президентът.

После нарушителите се пробвали да избягат, само че били догонени от чиновници от защитата, пътуващи с президентския конвой, и арестувани.

Задържаните са трима сърби, известни на полицията като престъпно проявени. Понастоящем те работели като охранители в белградска дискотека. По информация на "Политика " тримата взели колата от футболната звезда Ивица Драгутинович с желание да се повозят. Единият от тях преди случая използвал кокаин.

Министърът на вътрешните работи на Сърбия Небойша Стефанович удостовери за злополуката, като посочи, че "следствието не счита, че президентът е бил цел на нападението ".

Според близки до президента медии врагове на президента заговорничат за убийството му. Политическите съперници на Вучич обаче настояват, че това е агитация, която има за цел да показа Вучич като жертва и да отклони вниманието от икономическите и обществените проблеми на Сърбия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР