Белград. Във вторник защитата на Ратко Младич ще подаде искане

...
Белград. Във вторник защитата на Ратко Младич ще подаде искане
Коментари Харесай

Blic : Защитата на Ратко Младич ще поиска правителството на Сърбия да даде гаранции за временното освобождаване на бившия командир на армията на Република Сръбска

Белград. Във вторник отбраната на Ратко Младич ще подаде искане до държавното управление на Сърбия за гаранции за краткотрайно освобождение на приетия за военнопрестъпник от Международния арбитражен съд в Хага, оповестява изданието Blic. Информацията бе потвърждена от Сърна Дарко Младич, наследник на някогашния пълководец на армията на Република Сръбска.
„ Мисля, че държавното управление бързо ще даде гаранции, откакто отбраната ги изиска. Това би трябвало да се случи през днешния ден или на следващия ден. Това няма да е задоволително, ще би трябвало да създадем още няколко процедурни неща в Хага. Но най-много чакаме гаранциите на Сърбия да бъдат доста бързи “, подчера Дарко Младич, като добави, че настояването ще бъде предадено на Министерството на правораздаването в Белград.
По-рано Миодраг Стоянович, юристът на наказания за военни закононарушения военачалник Ратко Младич, съобщи, че правосъдното ведомство в Белград поддържа предлагането за краткотрайно освобождение на някогашния командващ армията на Република Сръбска за лекуване в страната.
В изказване за медиите Стоянович обясни, че към сегашния миг се обработват документите. Защитникът на Младич показа, че е бил на посещаване при него предишния месец и е бил сюрпризиран, че той колкото да е издържал свиждането.
Миналата сряда Белград удостовери, че до края на идната седмица Международният арбитражен съд в Хага ще поеме самодейност да даде на Младич подобаващи условия за лекуване, откакто стана ясно, че здравословното му положение се е влошило.

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести ".

Превод и редакция: Тереза Герова

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР