Белград. В следващите месеци Вашингтон ще се опита да убеди

...
Белград. В следващите месеци Вашингтон ще се опита да убеди
Коментари Харесай

Матю Палмър: Вашингтон ще се опита да убеди ЕС да започне преговори с Македония и Албания

Белград. В идващите месеци Вашингтон ще се опита да убеди Брюксел да поправи грешката, а Македония и Албания напролет да получат зелена светлина за започване на договаряния с Европейския съюз, съобщи заместник-помощникът на държавния секретар на Съединени американски щати на конференция със сръбския президент Александър Вучич, представен от македонския ефирен “Канал 5 “ .
„ Това съгласно нас е историческа неточност и неприятно обръщение към целия район. Съединени американски щати желаят „ да “ (за поканата на тези две страни). Западните Балкани имат европейска вероятност и ние ще създадем всичко допустимо да убедим Европейски Съюз да промени това отношение, преди срещата на водачите в Загреб през май, съобщи Матю Палмър.
Той поддържа така наречен „ Малък Шенген “, който в допълнение ще сплоти стопански Западните Балкани, чиято последваща намира се чака да се организира този уикенд в Охрид.
„ Благодаря на Съединени американски щати, че поддържаха тази самодейност за съдействие сред балканските страни. Ще продължим това в Охрид. Ако не се неистина, през днешния ден имам диалози със Заев и Рама и можем да се споразумеем за всичко “, съобщи сръбският президент Александър Вучич.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР