Белград. В понеделник президентът на Сърбия Александър Вучич ще приеме

...
Белград. В понеделник президентът на Сърбия Александър Вучич ще приеме
Коментари Харесай

„Курир“ : Новият руски посланик в Белград предава акредитивните си писма и важно послание от Путин за Косово

Белград. В понеделник президентът на Сърбия Александър Вучич ще одобри акредитивните писма на новия дипломат на Руската Федерация в Белград Александър Боцан-Харченко. Както схваща сръбският вестник „ Курир “ от дипломатически източници, последният ще се възползва от този случай, с цел да съобщи на президента обръщение от съветския му сътрудник Владимир Путин по косовския въпрос.
Тази информация бе доказана и от дипломата Зоран Миливойевич, който акцентира, че това е доказателство за взаимното почитание сред Сърбия и Русия и че новият дипломат отива при президента единствено три дни след идването си в Белград и встъпването в служба.
„ Боцан-Харченко е измежду най-изтъкнатите съветски дипломати и неговото идване тук е удостоверение за смисъла, което отдава Русия на Сърбия. Фактът, че той пристигна в петък и че Вучич го приема в понеделник, е индикатор за особено отношение, тъй като посланиците чакат 20 дни, с цел да показват акредитивните си писма. Що се отнася до посланието, то сигурно е в тона на поддръжка и положителни връзки сред Сърбия и Русия и по-нататъшно подсилване на същите. Има и поддръжка за Сърбия и когато става въпрос за Косово и Метохия, и сигурно Русия е удостоверила, че поддържа спазването на Резолюция 1244 за суверенитета и териториалната целокупност “, заключава Миливоевич.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР