Белград. Трябва заедно да популяризираме Балканите като туристическа дестинация. Днес

...
Белград. Трябва заедно да популяризираме Балканите като туристическа дестинация. Днес
Коментари Харесай

Министър Николина Ангелкова при откриване на международно изложение в Сърбия: Да промотираме Балканите като туристическа дестинация

Белград. Трябва дружно да разпространяваме Балканите като туристическа дестинация. Днес подписахме Меморандум за съгласие в региона на туризма сред Министерството на туризма на Република България и Министерството на търговията, туризма и телекомуникациите на Република Сърбия. И имам вяра, че това ще укрепи още повече нашето съдействие и ще докара до нови взаимни планове и начинания и ще е основа за основаване на общи бизнес туристически мрежи. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова при формалното разкриване на 41-ия Белградски панаир на туризма в Белград, оповестиха от пресцентъра на Министерството на туризма . Ангелкова акцентира, че тази година България е страна сътрудник на форума, в който се включват над 12 хиляди участници, работещи в бранша. Министърът напомни, че през 2018 година Сърбия беше формалната страна сътрудник на българското туристическо ревю „ Ваканция и СПА експо “.
" Считам, че тези събития са освен ефикасни платформи за разискване и генериране на оферти за съдействие в региона на туризма сред нашите страни, само че и опция за привличане на повече туристи в района ", уточни министърът. Тя добави, че дейното ни съдействие в региона на туризма способства за задълбочаване на икономическото партньорство сред двете страни.
Сърбия е измежду 8-те най-големи пазари за входящ туризъм за България. През 2018 година визитите на сръбски туристи у нас са повече от 421 хиляди и се усилват със 7% спрямо 2017 година Наблюдава се и непрекъснат растеж на визитите на български жители в Сърбия. През 2018 година техният брой възлиза на съвсем 500 хиляди, което съставлява нарастване от 6,7 на 100 по отношение на година по-рано.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР