Белград. Ситуацията в района на Косово се следи и президентът

...
Белград. Ситуацията в района на Косово се следи и президентът
Коментари Харесай

Сръбският министър на отбраната: Готови сме за заповеди на главнокомандващия

Белград. Ситуацията в региона на Косово се следи и президентът на Сърбия Александър Вучич получава информация за всеки подробност, съобщи сръбският министър на защитата Александър Вулин в петък, откакто Народното събрание в Косово одобри нужните закони за трансформиране на Косовските сили за сигурност в пълноценна войска, предава белградското радио „ Б92 “ .
„ Имахме срещи до късно през нощта с президента на републиката и висш главнокомандващ Александър Вучич, който получава информация за всеки подробност и всички, което се случва в региона на Косово и Метохия, освен от представителите на сръбската войска, само че и от БИА и министрите на външните и вътрешните работи “, изясни Вулин пред TV Pink.
Той добави, че президентът Александър Вучич е „ доста угрижен и се интересува от всичко, което се случва в региона на Косово и Метохия и ще взима всички решения въз основата на персоналните си познания за всичко, което се случва в региона “.
„ Ние, като войска, сме подготвени да осъществим всяка заповед на висшия главнокомандващ, което е нашата задача. Каква заповед ще бъде дадена, това ще реши висшият главнокомандващ “, акцентира Вулин.
„ Президентът, когато реши, че това е нужно, ще инспектира частите ни в сухоземната зона за сигурност, което е в региона, за който носят отговорност 3 и 4 бригада от сръбската войска. Президентът е в непрекъсната връзка с военното управление, само че също и с тези, които могат да допринесат с информация за всичко, протичащо се в Косово и Метохия “, изясни сръбският боен министър.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР