Белград. Русия е готова да инвестира около 1,4 милиарда долара

...
Белград. Русия е готова да инвестира около 1,4 милиарда долара
Коментари Харесай

Владимир Путин: Русия е готова да вложи 1,4 милиарда долара в продължаването на „Турски поток“ през Сърбия

Белград. Русия е подготвена да влага към 1,4 милиарда $ в развиването на инфраструктурата в Сърбия за пробутване на газопровода „ Турски поток “ през страната, съобщи съветският президент Владимир Путин, отговаряйки на въпрос на кореспондента на TACC по време на взаимна конференция със сръбския президент Александър Вучич, предава организацията.
" Ние със Сърбия планираме общи планове, касаещи развиването на инфраструктурата, в това число директната инфраструктура на сръбската територия, ние сме подготвени да влагаме в нея нужните запаси, те ще възлязат на към 1,4 милиарда $ ", сподели съветският водач, отговаряйки на въпроса за опцията за удължение на газопровода „ Турски поток ” през Сърбия.
" Ние в действителност приготвяме тази работа, дори на практика я започваме, само че в последна сметка всичко ще зависи от други страни, в това число и от страните от Европейския съюз - доколко ще могат да защитят суверенните си национални ползи в разговор с европейските структури ", акцентира Путин.
Държавният глава означи, че Русия е подготвена да натовари както „ Северен поток, по този начин и „ Турски поток “, като към момента ще има благоприятни условия за опазване на преноса през Украйна.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР