Белград. Президентът на Сърбия Александър Вучич ще се срещне с

...
Белград. Президентът на Сърбия Александър Вучич ще се срещне с
Коментари Харесай

ТАСС: Александър Вучич ще се срещне с директора на „Газпром“ Алексей Милер в сряда

Белград. Президентът на Сърбия Александър Вучич ще се срещне с шефа на „ Газпром “ Алексей Милер в сряда, заяви пресслужбата на кабинета на сръбския държавен глава, предава ТАСС .
Срещата ще се състои в постройката на Генералния секретариат на президента на републиката (президентския дворец) през втората половина на деня. Очаква се Вучич и Милер да обсъдят енергийното съдействие и строителството на сръбския сектор на „ Турски поток “, оповестява сръбската национална телевизия РТС.
По-рано, на 15 февруари, на Деня на държавността на страната, президентът Вучич награди Алексей Милер с Ордена на сръбското знаме 2-а степен.
Държавният глава съобщи също, че Сърбия е самостоятелна страна и по тази причина няма да вкарва наказания против Русия и ще построи сектора от „ Турски поток “ през своята територия. Преди това генералният шеф на компания „ Сърбиягаз “ Душан Баятович означи, че сръбската страна е подготвена да стартира строителството на сектора на газопровода от границата с България до границата с Унгария в края на март – началото на април. Строителството би трябвало да бъде приключено до 15 декември. Очаква се природният газ да тръгне по тръбата до края на април 2020 година.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР