Белград. Президентът на Сърбия Александър Вучич обяви в парламента решението

...
Белград. Президентът на Сърбия Александър Вучич обяви в парламента решението
Коментари Харесай

“Слободен печат“ : Вучич обяви решението си за оттегляне на законопроекта за отчуждаването

Белград. Президентът на Сърбия Александър Вучич разгласи в Народното събрание решението за отдръпване на промените в Закона за отчуждаване, цитира думите му скопският вестник " Слободен щемпел " .

„ Смятам, че гласуваните промени не уреждат вярно региона на отчуждаването “ е уводното изречение, в което президентът на Сърбия изяснява позицията си по противоречивия закон в три елементи.

Той споделя, че макар че въпросът е от публичен интерес, страната би трябвало да вземе поради, че всяко ограничение на права, като правото на благосъстоятелност, може да се ползва единствено по метод, който зачита правото на притежателя на обективна процедура, която пази същността на обезпеченото право. В тази връзка Вучич споделя, че периодите в процедурата би трябвало да бъдат преразгледани.

Правителството на Сърбия ще проучва дали са нужни промени в Закона за отчуждаване и в случай че се откри такава нужда, те ще бъдат направени с необятен публичен спор с присъединяване на професионалната общност, професионалните сдружения, представители на стопанската система и гражданското общество.

По-рано Вучич разгласи, че публичният спор може да продължи до шест месеца и че би трябвало да се реализира необятен публичен консенсус по въпроса.

Недоволни от препоръчаните промени в Закона за отчуждаването и Закона за референдума, хиляди жители блокираха основните пътища в Белград и десетки сръбски градове за два следващи уикенда с искане проектозаконите да бъдат оттеглени от парламентарната процедура.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР