Белград. През септември започват масови протести на сръбските военнослужещи срещу

...
Белград. През септември започват масови протести на сръбските военнослужещи срещу
Коментари Харесай

Сърбия: Военният синдикат обяви, че през септември започват протести на военнослужещите

Белград. През септември стартират всеобщи митинги на сръбските военнослужещи против " ужасните условия за работа и ниското възнаграждение ", написа белградският " Данас ", като цитира ръководителя на професионалнато съдружие Новица Антич.
Според Антич единствено за последните две години армията е била напусната от над 3000 военнослужещи, недоволни от мизерните условия за труд.
" Към момента в сръбската войска разполага с 32 055 военнослужещи, при нужни 35 000 души. Но явно Министерството на защитата не е заинтригувано от решаването на проблемите и разреши единствено за интервала от януари до ноември 2016 година да изоставен общо 1 570 души, от които 1070 професионални бойци, а останалите цивилни чиновници. При това процесът на овакантяване на армията продължава ", декларира Антич.
Председателят на Военния профсъюз счита, че няма по какъв начин да се работи пълноценно по 350-500 часа за 260 евро, като не се заплаща изключителния и нощния труд.
По мнението на синдиката през септември сръбските военнослужещи ще стачкува всеобщо против ниското възнаграждение, неприятните условия на труд и незаинтересоваността на Министерството на защитата.

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести ".

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР