Белград. Председателят на здравната комисия в Народното събрание д-р Даниела

...
Белград. Председателят на здравната комисия в Народното събрание д-р Даниела
Коментари Харесай

Председателят на здравната комисия в Народното събрание д-р Даниела Дариткова участва в семинар за парламентите от Централна и Източна Европа и Централна Азия

Белград. Председателят на здравната комисия в Народното събрание доктор Даниела Дариткова взе участие в районен семинар за парламентите от Централна и Източна Европа и Централна Азия. Форумът продължава и през днешния ден в Скупщината на Сърбия и е на тематика „ Сътрудничество за стабилно развиване – битката с бедността и поощряване на опазването на здравето “. Това оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ – Смолян .
На семинара се разискват въпроси, свързани с въвеждането на парламентарен мониторинг и съдействие с изпълнителната власт, със степента на потребление от депутатите на създадения от Интерпарламентарния съюз механизъм за самокритика.
По време на форума парламентаристите обменят отзиви и опит в битката с бедността, съответно измежду маргинализираните групи като ромите и други етнически малцинствени групи, които остават най-бедни.
Те дискутират също политиките в региона на опазването на здравето. Обсъждат по какъв метод опазването на здравето дава отговор на потребностите на днешното население, каква разлика има в качеството и в обсега на държавното опазване на здравето.
През останалата част от семинара следва да се отворят полемики по въпроса за въздействието на климатичните промени върху бедността и опазването на здравето, по какъв начин младежите да бъдат включени в обществените и политическите процеси за дейно използване на задачите на устойчивото развиване.
Форумът ще приключи през днешния ден с показване на Глобалния парламентарен отчет за 2017 година
В него вземат участие също депутатите от Политическа партия ГЕРБ Светлана Ангелова – зам.-председател на обществената комисия, и Христо Грудев от комисията по опазване на здравето и Хасан Адемов, ръководител на Комисията по труд, обществена и демографска политика.
Депутатите посетиха и българското посолство в Сърбия, където бе открита галерия, отдадена на 24 май- Деня на българската култура и просвета и славянска книжовност, в градската библиотека в Белград. От идната година и в Сърбия този ден ще бъде народен празник.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР