Белград. Пред RTS в Белград външният министър на Сърбия Ивица

...
Белград. Пред RTS в Белград външният министър на Сърбия Ивица
Коментари Харесай

В92 : Дачич:Представителите на Прищина претърпяха пълен провал в Съвета за сигурност на ООН, трябва да се борим Косово да остане в дневния му ред

Белград. Пред RTS в Белград външният министър на Сърбия Ивица Дачич е декларирал, че в Секретен сътрудник на Организация на обединените нации представителите на Прищина са претърпели неуспех, само че това не значи, че обстановката в Косово и Метохия автоматизирано ще се промени, осведоми радио B92.
Дачич е подчертал, че членовете на Секретен сътрудник на Организация на обединените нации единомислещо са осъдили въвеждането на налог за сръбските артикули, не е била утвърдена и концепцията за основаване на войска. Според сръбския посланик номер едно „ ясно е, че е нужно Косово да не излиза от дневния ред на съвещанията на Секретен сътрудник ".
Според Дачич, Хашим Тачи, президентът на Косово, постоянно преди да замине за Вашингтон твърди, че разговорът Белград-Прищина би трябвало да продължи непременно, само че откакто се върне от там, трансформира мнението си. " Той е на мнение, че „ управляващите в Прищина си играят на положителните и неприятните ченгета “.

Превод и редакция: Ивелина Ватова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР