Белград отново замеси България в шпионски скандал на сръбска територия.

...
Белград отново замеси България в шпионски скандал на сръбска територия.
Коментари Харесай

Белград замеси България в шпионски скандал с руски привкус

Белград още веднъж замеси България в шпионски скандал на сръбска територия. Влиятелният народен представител Милован Дрецун, който е ръководител на парламентарната комисия за Косово и Метохия, обществено упрекна България, че организира хибридни офанзиви в Сърбия.

Само преди няколко месеца същият народен представител сподели, че екип от разузнавачи, измежду които и българи, се пробва да блокира постигането на съглашение сред Косово и Сърбия и работи против ползите на Белград.

Сега западната ни съседка се тресе от скандал, откакто в обществените мрежи се появи видео, в което се вижда по какъв начин съветски шпионин дава пари на хипотетичен почитан сръбски държавен чиновник.



Руснакът бе разпознат като някогашния заместник-военен аташе Георгий Клебан, който е помощник на ГРУ. Името на сръбския представител не е обществено известно, само че се допуска, че е представител на локалните служби. Сръбската организация за сигурност и информация (БИА) удостовери достоверността на записа, заяви държавната организация Танюг.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР