Белград. Настоящият министър-председател и мандатоносител за съставяне на новото правителство

...
Белград. Настоящият министър-председател и мандатоносител за съставяне на новото правителство
Коментари Харесай

Премиерът на Сърбия: От 1 септември влизаме в период на голяма нестабилност с Косово

Белград. Настоящият министър-председател и мандатоносител за сформиране на новото държавно управление на Сърбия Ана Бърнабич съобщи, че Белград е удовлетворен от съглашението с Прищина за персоналните карти в рамките на предстоящото, че не е имало място за маневриране и че от 1 септември страната навлиза в интервал на огромна неустойчивост, защото не е било реализирано съглашение за регистрационните табели на колите, написа белградската „ Политика “ .

„ Като сериозен общественик Александър Вучич сподели, че не е удовлетворен от съглашението от 2011 година, че то не е в полза на Сърбия и сърбите в Косово и Метохия и вие като сериозна страна би трябвало да изпълнявате интернационалните съглашения. Вучич съумя да сътвори допустимо най-хубавата обстановка за сърбите в Косово и Метохия, да ги отбрани и да даде опция за допустимо най-нормален живот и продължаващото наличие на Сърбия в Косово и Метохия “, съобщи Бърнабич.

Белград е удовлетворен в рамките на това, което може да се чака и Вучич е трябвало да реализира смяна на съглашението, подписано от Борко Стефанович през 2011 година, добави тя.

Бърнабич означи още, че от 1 септември Сърбия влиза в интервал на „ ужасна неустойчивост “, защото няма съглашение за регистрационните номера на колите на косовските сърби, а Прищина отхвърли компромисно решение с табели KS, които са неутрални във връзка с статута.

„ Не знаем по какъв начин ще се държат косовските политици, те безконтролно демонстрираха какъв брой не им пука за мира, до 31 октомври всички би трябвало да сменят табелите си и да одобряват тези, които Прищина желае, само че ние не се отхвърляме от табелите КМ “, сподели Бърнабич.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР