Белград. Министрите на външните работи на Руската федерация и Сърбия

...
Белград. Министрите на външните работи на Руската федерация и Сърбия
Коментари Харесай

ТАСС: Министрите на външните работи на Русия и Сърбия са против налагането на избора „с нас или против нас“

Белград. Министрите на външните работи на Руската федерация и Сърбия – Сергей Лавров и Ивица Дачич се оповестиха срещу правилото, налаган в последно време на страните в района „ с нас или срещу нас “, съобщи ТАСС , като се базира на взаимна публикация в съветския вестник „ Российская газета “ и сръбския „ Политика “.
„ Отличителна линия на съдействието остава изборът и отчитането на ползите на другата страна. Москва и Белград са съперници на порочната процедура „ с нас или срещу нас “, която към този момент докара до увеличаване на недоверието и неустойчивостта на европейския континент “, написа в публикацията.
Лавров и Дачич са обърнали внимание, че политическия разговор сред двете страни „ се развива динамично в атмосферата на доверие и взаимно съгласие, както на работно, по този начин и на високо равнище…С задоволство установяваме позитивната динамичност на търговско-икономическите и военно-техническите връзки, сполучливата реализация на взаимни планове в областите на енергетиката, превоза, културата. Изработена е подробна договорна-правна основа на руско-сръбските връзки, която се уголемява поредно. “, продължава публикацията.

Превод и редакция: Юлиян Марков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР