Белград. Извънредно заседание на Съвета за национална сигурност на Сърбия,

...
Белград. Извънредно заседание на Съвета за национална сигурност на Сърбия,
Коментари Харесай

„Б92“ : Провежда се извънредно заседание на Съвета за национална сигурност на Сърбия по повод приемането на косовската платформа за диалога с Белград

Белград. Извънредно съвещание на Съвета за национална сигурност на Сърбия, призован от президента на страната Александър Вучич, стартира малко след 09:30 българско време в петък в Белград, предава белградското радио „ Б92 “ .
На срещата участват министър-председателя Ана Бърнабич, шефът на разследващата работа БИА Братислав Гашич, вицепремиерът и министър на външните работи Ивица Дачич, вътрешният министър Небойша Стефанович, министърът на защитата Александър Вулин, началникът на Генералния щаб генерал-лейтенант Милан Мойсилович, шефът на полицията Владимир Ребич и други.
Председателят на асоциацията на фамилиите на починалите и отвлечените в Косово Симо Спасич в петък сутринта сложи афиш наоколо до президентството, където се организира съвещанието, с който приканва сръбските управляващи да се откажат от разговора „ с водачите на АОК (Армията за избавление на Косово) “.
Косовската асамблея преди този момент одобри своята платформа за договаряния с Белград, с посланието на премиера Рамуш Харадинай, че " границите на Косово са недосегаеми " - което значи " опазване на Косово, както беше на 17 февруари 2008 година (датата на едностранна декларация за самостоятелност от етническите албанци, който Сърбия отхвърля като нарушаване на териториалната й цялост) “.
За Белград, този документ, от появяването на първата му версия, беше знак, че Прищина в действителност не желае нито компромис, нито разговор, нито каквото и да е съглашение, а просто самопризнание за независимостта си от Сърбия и то в границите, което то е определило единствено за себе си в границите на територията на Сърбия, изяснява „ Б92 “.
Предишната сесия на Сръбския съвет за национална сигурност се организира в края на ноември предходната година, когато Прищина вкара 100-процентови мита върху стоките от Сърбия.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР