Белград и Скопие поддържат много добри отношения, с повече доверие

...
Белград и Скопие поддържат много добри отношения, с повече доверие
Коментари Харесай

Вучич: Сърбия е единствената страна без претенции към Северна Македония

Белград и Скопие поддържат доста положителни връзки, с повече доверие спрямо предишното и нямаме различия с изключение на по въпроса за Косово. Това съобщи сръбският президент Александър Вучич, представен от ТАНЮГ.

Вучич добави, че двустранните стопански връзки са се подобрили и Сърбия няма искания към Северна Македония и народа й.

" В политическите връзки, като се изключи другите позиции по въпроса за независимостта на Косово, ние нямаме различия. Искаме да изградим най-тесните другарски връзки ", сподели сръбският водач на конференция след среща със северномакедонския президент Стево Пендаровски, който е на публична аудиенция в Сърбия.

Вучич добави, че е провел откровен и открит диалог с Пендаровски по всички основни въпроси от двустранните връзки, както и за районните начинания и значимите районни въпроси.

Той акцентира, че Сърбия е единствената страна, която няма никакви искания към Северна Македония.

" Това е моето обръщение към Скопие, Северна Македония и народа, който живее в Северна Македония ", сподели Александър Вучич.

Двустранната търговия, по думите му, се чака да се приближи до 1 милиард евро тази година. През предходната година двете страни регистрираха търговски продан в размер на 857 милиона евро и 7.6% растеж е регистриран през първите 9 месеца на тази година, разкри Вучич. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР