Белград и Прищина скоро би трябвало да получат насоки за

...
Белград и Прищина скоро би трябвало да получат насоки за
Коментари Харесай

Белград и Прищина скоро ще получат насоки от Запада за решаване на косовския въпрос

Белград и Прищина скоро би трябвало да получат насоки за намиране на дефинитивно решение на косовския въпрос от западните страни, само че те ще оставят пространство за възможни ремонти на двете страни на тази заложена рамка, оповестява белградският вестник " Вечерне новости ".

Според западните водачи този метод на работа би трябвало да форсира затварянето на косовкия въпрос, показва изданието. Вестникът прибавя, че на срещата на високо ниво в Париж, в случай че тя се състои, би могло да стане известно какво се съдържа в " рекомендациите ".

" Новости " припонмя, че през 2005 година Контактната група е определила три съществени правилото за договаряния за статута на Косово: че няма да има разделяне на Косово, че няма да има връщане на ситуацията от преди 1999 година и няма да има присъединение на Косово към прилежащи страни.

Искаме да влезем в Европейски Съюз и НАТО, не ни би трябвало изолирана независимост, декларирал министър председателят на Косово Рамуш Харадинай, представен от вестник " Данас ". Харадинай добавил, че когато става въпрос за връзките със Сърбия, Косово упорства за взаимно признание.

Заинтересовани сме да живеем в добросъседски връзки със Сърбия, само че няма да преговаряме за статута, защото този въпрос бе затворен през 1999 година, съобщи Харадинай.

Бившият американски президент Бил Клинтън по време на неотдавнашната си аудиенция в Прищина, където президентът на Косово Хашим Тачи го награди с медал, декларирал на Тачи, че е бил дръзновен и самоуверен боец, доста добър с оръжието. Това се чува на фрагмента, който се появи в обществените мрежи и на който се вижда по какъв начин Клинтън и Тачи, се ръкуват усмихнати, написа белградският " Сръбски телеграф ". Бях вдъхновен от него, когато бе млад и дръзновен и бе доста добър с оръжието, декларирал Клинтън.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР