Белград. Френското седмично издание L`Express публикува статия за еднодневното посещение

...
Белград. Френското седмично издание L`Express публикува статия за еднодневното посещение
Коментари Харесай

L`Express : Приветстват Путин в Белград като „суперзвезда“, но топлото посрещане не може да скрие „провалите“ на Русия на Балканите

Белград. Френското седмично издание L`Express разгласява публикация за еднодневното посещаване на президента на Руската федерация в Сърбия с коментара, че той ще бъде приветстван в Белград като „ суперзвезда “.
Топлото посрещане в Белград обаче няма да се скрие последните „ провали " на Русия на Балканите, настояват от редакцията, като в същото време припомнят, че Москва не съумя да предотврати присъединението на Черна гора към НАТО през 2017 година – път, по който в този момент върви Македония. Ако македонското участие в Алианса стане факт, всички страни, с които Сърбия граничи, ще бъдат част от западния защитителен съюз, като се изключи Босна и Херцеговина.
Изданието цитира Максим Саморуков от московския „ Карнеги Център “, съгласно който визитата на Путин в Белград е по-важно за Сърбия, в сравнение с за Русия. „ Балканите не са толкоз значими “ в очите на Москва и „ не са приоритет на съветската външна политика “, твърди Саморуков.
Владимир Путин идва в Белград, с цел да показва „ политически авторитет " и да покаже, че „ Русия има въздействие във всички елементи на света ", прибавя съветският анализатор. Според него Русия няма да се бори да резервира главната си роля на Балканите.
В допълнение към историческите връзки сред „ славянските братя “, в Белград ще търсят помощта на Путин за разрешаване на косовския въпрос.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР